Tehnike Rehabilitacije / Kineziterapije

Rehabilitacijom i kineziterapijom nastojimo osposobiti ljudsko tijelo za dugoročno i kvalitetno funkcioniranje. Usluga kao takva namijenjena je sportašima i općoj populaciji.

NKT (NeuroKinetic Therapy)

Oblik manualne terapije kojim se uz pomoć manualnih mišićnih testova i teorije motorne kontrole dolazi do uzroka boli u tijelu.

Stare ozljede (kao “najobičnije” uganuće gležnja), traume (oštećenje ligamenata) pa čak i operacije (ožiljci) najčešće ostavljaju disbalans u ljudskom tijelu. Ova tehnika je pogodna za tretiranje takvih ozljeda i disbalansa.

Rehabilitacijski protokol koji je zadan ovom tehnikom ne oduzima puno vremena te je lako primjenjiv.

MSK Neurology

Metoda koja se koristi u intervenciji i procjeni mišićno-koštanih i povezanih neuroloških poremećaja.

Dijagnostika se provodi uz pomoć ortopedskih, manualno-mišićnih i neuroloških testova.

Propisani rehabilitacijski protokol utemeljen je na biomehaničkim principima i ne oduzima puno vremena.

DNS (Dynamic Neuromuscular Stabilization)

Metoda koja se temelji na konceptima razvojne kineziologije u kojoj se vježbe odvijaju prema fazama razvoja kroz koje dijete prolazi od rođenja do potpunog razvoja.

Sama metoda je obuhvaćena kroz 20 razvojnih položaja. Kada se postigne zadovoljavajuća tehnika u jednom položaju, progresivno se prelazi na novi položaj.

Iznimno je pogodna za tretiranje lumbalnog bolnog sindroma, respiratornih problema, problema sa zdjeličnim dnom i trbušnim zidom.

Usluge

Zadnje objave

Sindrom-OSGOOD-SCHLATTER
10.02.2023.

OSGOOD SCHLATTER – Sindrom prenaprezanja

Osgood Schlatter je sindrom prenaprezanja patelarne tetive koji nastaje u području hvatišta navedene tetive na tuberositas tibije (vrh potkoljenice).
Bol U Lumbalnom Dijelu Leđa
30.01.2023.

Bol u lumbalnom dijelu leđa

Lumbalni bolni sindrom-LBS jedan je od najrasprostranjenijih bolnih sindroma u općoj populaciji. Uzroka je mnogo, a bol je jedna (najčešće što čujemo od osobe je da ima problema s leđima).
Patelofemoralni Bolni Sindrom
13.01.2023.

Bol u prednjem dijelu koljena

Patelofemoralni bolni sindrom (Patelofemoral pain sindrom) jedan je od najčešćih uzroka boli prednjeg dijela koljena. Obično nastaje kao posljedica prekomjernog ili nedovoljno kvalitetnog biomehaničkog kretanja koljena.

Kontakt obrazac

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Pretraži